Een warmtepomp is een slimme investering. Zeker als je kiest voor een elektrische warmtepomp. Want daarmee kun je helemaal van het gas af. Met een elektrische warmtepomp ga je dus een flinke stap verder dan met een hybride warmtepomp. En wist je dat onze elektrische warmtepompen ook geschikt zijn voor woningen die iets minder goed zijn geïsoleerd?
Met een hybride warmtepomp bespaar je tot 70% van je huidige gasverbruik. Hoeveel dat precies is, hangt af van hoe goed je huis is geïsoleerd. Een warmtepomp van WSH is volledig elektrisch (all-electric) en haalt de warmte uit de lucht. Het systeem bestaat uit de warmtepomp (die in de buitenlucht staat) en een buffervat voor de opslag van voldoende warmwater om te douchen. Een all-elektric warmtepomp neemt meer ruimte in dan de cv-ketel.
Een lucht-warmtepomp werkt met vloeistof om warmte van de ene naar de andere plek te verplaatsen. Meestal is dat de koudemiddel. De warmtepompen van WHS werken met het natuurlijke koudemiddel propaan: R-290. Ze produceren minder CO2 en dragen minder bij aan de opwarming van de aarde dan andere koudemiddelen. Bovendien brengt R-290 beter warmte over. Daardoor zijn WSH warmtepompen efficiënter en ook geschikt voor woningen met een lagere isolatiewaarde.
Een R-290 warmtepomp heeft dus een hoog afgiftesysteem. Het is belangrijk dat je huis redelijk goed is geïsoleerd. Hoe beter je woning is geïsoleerd, hoe hoger het rendement en hoe hoger de besparing.
De WSH warmtepompen zijn ontwikkeld met het oog op gemak. Op één scherm zi je alleen de informatie die je echt nodig hebt: de inkomende en de uitgaande temperatuur én de watertanktemperatuur. Heb je toch meer informatie nodig, bijvoorbeeld als het water te koud is? Dan vind je makkelijk je weg in het menu
Extra isolatie en slimme techniek maken onze warmtepompen extra stuk. In de nachtstand produceren ze nog maar 39 dB. Fijn voor jezelf, fijn voor de buren.
Een all-electric warmtepomp van WSH is voordeliger dan vergelijkbare warmtepompen van andere merken. Dat heeft te maken met de slimme techniek. De betrouwbare materialen en degelijke componenten zorgen voor een zeer lange levensduur tot wel 20 jaar.
We hebben al een warmtepomp van 4.491,70 euro. Dat is inclusief basismontage en na aftrek van de ISDE-subsidie.
Daar komen nog de kosten bij van een buffervat. De voordeligste is 762 euro. Je verdient een warmtepomp snel terug.
WSH levert vier typen warmtepompen en 3 typen buffervaten. Met advies van de installateur kom je tot de juiste combinatie met het meeste comfort en rendement.